Monday, February 6, 2012

being sarcastic.


assalamualaikum dan hai ! :D pagi tadi kena bangun awal sebab nak visit adik dekat TKC. pehh, teringat balik saya kat sains kuching dulu. tapi saya tengok jela parents orang lain sebab rumah saya jauh. nak kena redah laut china selatan baru sampai. okay, saya agak pelik apabila ada org tanya saya, "wah, awak naik kapal terbang ke ?" okay, soalan mcm ni agak pelik bagi saya. and i tend to give a sarcastic answer " takdela. naik sampan :) " i mean, common la. sekarang ni dah zaman IT weh. alahai. kalau nak kena naik sampan pergi sekolah, memang berhari-hari la baru sampai. -____-  


err, takdela dumb sangat. saya tahu niat dorang baik. just to start a conversation. but banyak lagi soalan yang logik yang dorang boleh tanya kan ? macam "best tak pergi sekolah naik plane ?" or " berapa jam eh baru sampai sekolah ? " haaa, kalau soalan mcm tu okay la gak. bukan apa la, bukan saya je yang fikir mcm ni, kwn-2 saya yang lain pun sama. :)  but honestly, bukan sorang dua org je suka tanya soalan mcm ni. ni mmg selalunya "question of the day". ==' tapi chill jela. dah biasa. haha. tapi kekadang rasa awkward gak pakai baju sekolah kat airport and org yang dok cop-2 passport kita tu, (apa nama dia ? lupa). haha. ha ! immingration ! baru ingat. :D ha, dorang suka tanya sekolah kat mana apa semua. best gak rasa diambil berat. aiceh. haha. ^^

4 comments :

  1. okay lahh tu dapat study kat 'oversea' hhihihi

    ReplyDelete
  2. aku penah tanye lah soklan tu weh..
    kih3000

    ReplyDelete
  3. eh yeke ? tak ingat. haha. sorry sorry.

    ReplyDelete