Tuesday, October 9, 2012

Paper biology sudah selesai ! ahhh !

Assalamualaikum, hai :) just nak habaq mai yang paper BIO 091 dah selesai pukul 11.55 pagi tadiii ! ahhh ! leganyaaaaa. bukan apa weh, saya memang cuak dengan biology ni sejak test 1 lagi kott. dengan markah tah pape nyee. serious rendah k carry marks bio saya. subjek lain Alhamdulillah okay tapi bio.... haih. and semalam baru saya tahu carry marks bio setelah madam malissa upload di i-learn. dahlah tertera kat situ carry marks F1-F5, (saya F3) and dengan nama sekali :( malu okayy kalau dah ada nama sekali kat situu. orang lain pun boleh usha. haduhh. subjek lain yang carry marks saya okay taknak tunjuk nama pulak. hahaha k bajet. test 1 lah tak boleh blah, ingat lagi saya balik bilik je terus nangis sebab banyak tak dapat jawab and i got a B- (which is awful) for test 1. and then test 2 ada impovement sikit dapat A- Alhamdulillah. yang bantu saya bio ni maybe markah quiz lah kot, sebab quiz senang tak macam testtt. ahhh. syukurlah senang :') pastu markah lab bio saya pun tarik carry marks saya ke bawah. alahai -.- teruk sangat ke lab report bio saya T.T one of the lowest kott, 15.5+ /20. :'( tulisan cakar ayam kot. hew hew. quiz okaylah, 14.5+/15. so overall, terukslah jugaks out of 50 untuk carry marks. malu aih nak habaq berapa. kalau nak tau jugak, even if final saya 100% pun, paling tinggi saya boleh dapat overall for bio is 88.3%. so do the maths. saya ada usha group lain punya carry marks bio (menyibuk) pastu ada sorang budak ni, test 1-90%, test 2-95%. T.T sakai ahh. tak boleh blah gila wehhh. bak ah sini sikit markah kauuu. haduhh. rasa nak jatuh kerusi je tengok markah dia. and then as soon as i got my carry marks for biology, i realised that i have to struggle no matter what for this final exam. this is my last chance. gotta have that 4.0 flat in the palm of my bare hands.

 and.. final paper bio pagi tadi was Alhamdulillah, saya dapat jawab semua :) rasanya first time saya rasa mudah dan tenang time jawab subjek bio untuk sem ni :)) memang rasa bersyukur sangat. so hopefully, markah final ni dapat cover up balik carry marks saya yang teruk tu so that i can get an A for my biology :') dulu time sekolah saya jenis yang hafaaaal je, tak faham sangat pun bio tapi syukur Alhamdulillah tak pernah B bio saya dulu. :3 but then i realised, biology is not about memorising alone, you have to understand the process :) and tu yang slacknye time test 1 tu, hapak tak paham. hafal hafal hafal pastu lupa. haa hambek, padan muka. :'( pastu towards the end ni, saya dah mula faham dah semua process and the details and maybe tu yang bantu saya time final exam tadi, with the help of the Al-Mighty of course :)) ya Allah, i really need that 4.0 flat. Amin :') subjek lain Alhamdulillah okay and InsyaAllah untuk final ni pun okay juga. :) oh and more thing, before exam bio tadi, ktorang first2 kat fsk6 dp3. pastu, dia suruh tukar pergi ff2 dp5 (which is pretty far). dah elok elok sampai tu, dia suruh tukar LAGI pergi balik fsk 1,5 bilik rehat pelajar. pehh dugaan weh nak exam bio ni. exercise pulak pepagi ni. dahlah exam diawalkan. memang rushing habis ah i tell you. but all is well. hehe and i am grateful for that :) Thank you Allah. 

No comments :

Post a Comment